DM- og EM-vindere i entreprenørskab fejret til uformel frokost med H.K.H. Kronprinsen

Corona spændte i april ben for den normale festmiddag, hvor vinderne af DM bliver kåret. Derfor blev fejringen udskudt til mandag den 14. september, hvor vinderne af DM og EM mødtes med partnere, dommere og H.K.H. Kronprinsen i Industriens Hus.

Normalt kulminerer vores Company Programme forløb med en festmiddag, hvor vinderne bliver kåret, men pga. Coronavirus i foråret blev det udskudt til mandag den 14. september. Her mødtes de bedste hold fra DM og vores DM- og EM-vindere fra Bubbles med dommerne fra DM og vores partnere Dansk Industri, Nordea, Bloomberg samt repræsentantskabsformand André Rogaczewski, Netcompany og Fonden for Entreprenørskabs adm. direktør Christian Vintergaard.

 

Idéerne hos de deltagende elever var mange, fra et nyt kompositmateriale, der genbruger læderrester, og derved sparer store naturressourcer, og en privat pakke-leveringsservice a la GoMore, til et teknologisk system der kan hjælpe udfordrede skoleelever med fx ADHD og ADD til at koncentrere sig bedre i skolen.

 

Under middagen fik vi fejret Pack Me Up, Cemima, Leathery, Get Up og Bubbles fra Herningsholm Erhvervsgymnasium, Næsteved Gymnasium og Svendborg Tekniske Gymnasium. Alle deltagere havde mulighed for at høre mere om holdenes idéer, og hvad der er sket siden DM. Nogle havde solgt deres idéer, andre videreudviklede på deres idéer eller var gået en anden vej med en ny idé.

 

De nykårede europamestre demonstrerede deres produkt for H.K.H. Kronprinsen

Efter middagen demonstrerede Bubbles deres Motherboble, som er en teknologisk løsning der kan fjerne baggrundsstøj, så udfordrede elever lettere kan koncentrere sig i skolen. Indbygget i produktet er en direkte kanal fra lærer til elev, og det var ikke hvem som helst, der var elever i klassen til demonstrationen – det var nemlig H.K.H. Kronprinsen, Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør Dansk Industri, André Rogaczewski, repræsentantskabsformand for Fonden For Entreprenørskab og stifter af Netcompany og Christian Vintergaard, adm. direktør for Fonden for Entreprenørskab, der alle to plads i ”klasselokalet” med tilhørende baggrundsstøj så produktet kunne afprøves under ”normale” forhold.

 

Efter demonstrationen var det tid til fællesbillede, som var H.K.H. Kronprinsens sidste stop inden afgang. Herefter fortsatte en del af deltagerne med networking, oplæg om Industriens Hus og til sidst en rundvisning i Industriens Hus.

Se flere billeder fra dagen her