08 feb 2019

Over 500 elever dystede på gode idéer

Torsdag den 7. februar var over 500 elever fra hele landet samlet til en dyst om den bedste idé, da de deltog i National Entreprenørskabsmesse i Odense. Vinderteamet tog derfra 5.000 kr. rigere, og med en rejse til Litauen.

De kom fra ungdomsuddannelser fra hele landet, og havde i forvejen kvalificeret sig via regionale finaler. Idéerne var gode og humøret højt, da de innovative elever præsenterede deres idéer foran erfarne dommere fra erhvervslivet. Og det foregik mellem butikker og handlende i Rosengårdcentret i Odense.

 

Vinderteamet, Game Changers, som består af 3 elever fra Herningsholm Gymnasium, vandt 1. pladsen med deres idé om et brætspil til børn, der skal afhjælpe mobning:

 

- Det føles rimelig vildt. Vi havde ikke regnet med en 1. plads. For to måneder siden stod vi med noget pap og noget tape, og fik at vide af flere, at det her var en god idé, og at de synes, vi skulle arbejde videre med det. Så vi har knoklet, været ude og snakke med nogle mennesker og fået sparring på vores idé. Nu har vi fået kontakt til Red Barnet og en spilproducent, og vi har testet spillet på børn og i skoler.

 

Game Changers vandt 5.000 kr. sponsoreret af Odense Kommune, og derudover vandt de en rejse til Litauen, hvor de skal deltage i det europæiske event International Student Company Festival.

 

Game Changers vandt også prisen for Årets bedst placerede HHX.

 

Årets 2. plads, Aevias, kom også fra Herningsholm Gymnasium, og var kommet på idéen om en selvbetjent betalingsløsning til mindre foreninger, der skal gøre det nemmere for foreninger at holde styr på betalinger og transaktioner. 

 

- Det er megafedt at have vundet 2. pladsen. Hvis vi skal være ærlige, så havde vi ikke regnet med det. Nu er planen at vi skal arbejde videre med idéen. Flere dommere har sagt til os i dag, at de ser et stort potentiale i idéen, lød det fra de tre elever.

National Entreprenørskabsmesse og 25 års jubilæum

National Entreprenørskabsmesse er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme, som i år fejrer, at det er 25 år siden de første danske elever deltog i Company Programme. På verdensplan fylder Company Programme 100 år.

 

Til National Entreprenørskabsmesse dystede 513 elever fordelt på 136 elevvirksomheder. Deltagerne er elever fra ungdomsuddannelser i hele landet.

 

Dagens vindere blev:

 

1. plads: Game Changers, Herningholm Gymnasium. Præmie: 5.000 kr. og rejse til Litauen.

2. plads: Aevias fra Herningsholm Gymnasium. Præmie: 3.000 kr.

3. plads: Nfluencing fra Roskilde Handelsskole. Præmie: 2.000 kr.

 

Årets bedste stand gik til fire hold med lige mange point:

Movisko, Niels Brock

Kapok Science, Videns Djurs

Rent&Park, Aalborg Handelsskole

E-Napkin, Varde Handelsskole og Handelsgymnasium

 

Præmie: 1.500 kr. pr. hold.

 

Årets bedst placerede:

HTX: Kapok Science, Viden Djurs

HHX: Game Changers, Herningsholm Gymnasium

EUX: Movisko, Niels Brock

STX: Vestititas, Næstved Gymnasium

 

Præmie: 1.500 kr.

 

Alle præmier blev sponsoreret af Odense Kommune.