Tusindvis af unge dystede på ideer til Danish Entrepreneurship Festival

Se vinderne af alle konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Festival 2020 her. "Det har været imponerende at følge med i løbet af ugen og høre de mange gennemtænkte og innovative ideer fra de unge. Mange af dem har stort potentiale, og det er virkelig imponerende, hvor engagerede de unge er, og hvor meget de har forberedt sig på at præsentere og fremvise deres idé eller produkt. I år har alt foregået online, og den udfordring har de unge og skolerne taget op. Jeg håber oplevelsen og feedback fra dommerne giver de unge både erfaring og læring med hjem," siger Christian Vintergaard, CEO for Fonden for Entreprenørskab, der står bag Danish Entrepreneurship Festival.

Se alle vinderne her

 

Projekt Edison

1. plads: Crecykle, Himmelev Skole: har udviklet vandtætte pudebetræk af genbrugs regnjakker til hjemløse.

2. plads: DB-Tracker, Kobberbakkeskolen: har udviklet en app, hvor man kan følge med i hvor busser er, så man ikke skal vente forgæves.

3. plads: Clear Water, Hald Ege Skole: har videreudviklet lifestraws, så vandet også kan bruges på andre måder, fx til at tage bad.

 

Da Vinci-konkurrencen

1. plads: CLEAN GREENS, Odense Tekniske Gymnasium. Desinficering af frugt og grønt i supermarkeder ved hjælp af uvc-lys i en boks –til brug for forbrugere i supermarkeder

2. plads: Nevika, Næstved Gymnasium og HF. En APP, der skal gøre det lettere at tjekke produkter i supermarkedet, så allergikere kan undgå de produkter, der indeholder fødevarer, man er allergisk overfor

3. plads: Macai, Næstved Gymnasium og HF. Oppustelig pude beregnet til kørestolsbrugere, som har rygproblemer, og som har brug for at få afhjulpet smerter.

 

Mikrolegat

  • CEDI Alert, VIA University College, Design & Business: Overfaldsalarm med frivillige runnere.
  • Paint'R, DTU: Papkasse med to poser maling, der passer i en rullespand.
  • Ideel Coffee ApS, Copenhagen Business Academy: Bæredygtige kaffekapsler af solsikkefrøskaller.

 

Kickstart Programme

Nova Luplampe, Syddansk Erhvervsskole Odense: En ledningsfri luplampe.

 

Årets Innovative Læreplads

Dansk Plejeteknik, Høng: Indstillet af datateknikerelev Kevin Frost Andersen

 

Idékonkurrencen

For grundskoler: Plantetid, Viby Efterskole: En ny måde at gøre det lettere at spise vegetarisk.

For ungdomsuddannelser: WO-Drones, EUC Nordvest: En drone, der kan spotte flyvehavre, så landmændene nemmere kan finde og fjerne den.

For videregående uddannelser: QSafe, VIA University College, Design & Business: Et armbånd med integreret QR-kode, der kan fortælle, hvordan man skal håndtere epileptiske anfald som forbipasserende.