Bubbles

Tre unge fra Herningsholm Erhvervsgymnasium løb med sejren til danmarksmesterskabet i entreprenørskab 2020, og vandt efterfølgende Europamesterskabet i entreprenørskab 2020 samt den første The De La Vega Global Entrepreneurship Award i 2021.

En innovativ idé sikrer at ADHDH-elever lettere kan koncentrere sig i skolen, sikrede Bubbles titlen som vindere af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Derudover kan også kalde sig for Europamestre i Entreprenørskab

Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium har knoklet med deres ide Bubbles siden august - både i skoletiden og i fritiden. Det er tre dedikerede unge, som sammen har udviklet deres ide, og som sent onsdag den 22. april kunne kalde sig vindere af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab - Company Programme.

 

Bubbles har lavet en teknologisk løsning til børn og unge med ADHD og andre, som har svært ved at koncentrere sig i støjende omgivelser som f.eks. et klasseværelse. Deres produkt MotherBubble er en samtale-server, som forbinder lærer og elev i en støjfri kommunikationskanal, hvor hovedtelefoner genererer anti-lydbølger, som eliminerer støjen omkring eleven og kun lukker lærerens stemme igennem. På den måde bliver det lettere for eleverne at koncentrere sig om skolearbejdet.

 

"Ideen opstod, fordi Christians lillesøster har ADHD og altid har haft det hårdt i skolen, og Christian ville gerne hjælpe hende. Det har været en lang rejse derfra, men det har også været fedt at arbejde med vores ide. At kunne sige i en alder af 18, at man har sin egen virksomhed og allerede er startet med salget – det er fedt", lød det fra gruppen efter kåringen.

 

Med titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en check på 10.000 kroner sponsoreret af Nordea og en billet til Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som de senere vandt.

 

Læs mere om Bubbles på deres Facebook