CleanCover

Fem unge fra Grindsted løb med sejren til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Et antibakterielt mobilcover, der fjerner 90 procent af bakterierne på ens mobil på 24 timer. Med den innovative idé vandt fem elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted sent onsdag den 18. april 2018 Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, og har taget første skridt i retningen mod en karriere som iværksættere.

Når man er elev på en ungdomsuddannelse kan der være langt til drømmen om at blive iværksætter. Men fem elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted tog sent onsdag aften et skridt tættere på en iværksætterlivet, da de efter en hel dags konkurrencer vandt Company Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for elever på en ungdomsuddannelse.

 

Over 4000 elever har i løbet af året deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de har arbejdet med at udvikle iværksætterideer, og onsdag kulminerede det til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor de bedste 162 elever fordelt på 42 hold fra hele landet dystede.

 

Vinderne blev Signe Jørgensen, Michelle Elise, Kristina Horsager, Mia Svejgaard og Line Kirstine med ideen Clean Cover. De har haft fokus på hygiejne i deres ideudvikling og fandt bl.a. ud af, at der er 18 gange flere bakterier på ens mobiltelefon end på et offentligt toilet. Det satte de sig for at lave en løsning på.

 

- Det har været vildt spændende at arbejde med den her idé, og vi har lært rigtig meget i processen. Vi har arbejdet godt sammen, og nu skal vi have videreudviklet mere på vores ide, og så skal vi have fundet noget kapital, som kan skydes ind i virksomheden. Vi skal bruge de penge, vi har vundet, på produktudvikling og støbeforme til vores produktion, lød det fra de innovative unge, da de vandt.

 

Men titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en check på 10.000 kroner sponsoreret af Nordea, som blev overrakt til de unge opfindere af Tommy Ahlers og Lars Nørby Johansen. Til juli skal Clean Cover desuden repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Beograd.