Demenish

Storsejr til innovative unge fra Herning ved DM i Entreprenørskab 2017

En trænings-app til demente, hvor de kan styrke deres kognitive evner. Den idé var så imponerende og gennemført, at fire elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium onsdag den 26. april blev kåret som Danmarksmestre i Entreprenørskab 2017. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsen, der også talte med vinderne om deres idé efter sejren.

Industriens hus var onsdag spækket med innovative unge og deres kreative iværksætterideer. Alle de unge har deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de har arbejdet med at udvikle iværksætterideer, og onsdag kulminerede det til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, hvor de 43 bedste hold fra hele landet dystede.

 

Vinderne blev gruppen Demenish fra Herningsholm Erhvervsgymnasium, som har udviklet en tablet specielt målrettet demente, hvor man ved hjælp af gamification skaber kognitivt stimulerende spil og øvelser, som skal stimulere hjernen og lindre symptomerne hos demente.

 

Det er helt vildt! Det er helt sindssygt, og alt det vi har kæmpet for så længe. Vi er virkelig glade og stolte," lød det fra vinderne efter sejren.

 

Men titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en check på 10.000 kroner sponsoreret af Nordea, som blev overrakt til de unge opfindere af H.K.H. Kronprins Frederik. Til juli skal Demenish repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Bruxelles.

 

 

Du kan læse mere om Demenish og besøge deres hjemmeside her