Garden Solutions

Ukrudtsbrænder sikrede elever Danmarksmesterskabet

En innovativ ukrudtsbrænder, der gør arbejdet hurtigere, mere sikkert og samtidig forhindrer havebrande sikrede tre elever fra CPH WEST Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

I alt havde 178 elever fordelt på 44 hold fra ungdomsuddannelser i hele landet kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab – Company Programme, men det blev holdet Garden Solutions fra CPH WEST, der vandt.

 

Bag vindergruppen Garden Solutions står Oswald Laugesen, Sandra Hess og Karoline Schandorph. Idéen til ukrudtsbrænderen opstod, da de ville finde en løsning til at forhindre de mere end 400 brande, der hvert år startes af ukrudtsbrændere. Ud over at deres opfindelse gør det mere sikkert at fjerne ukrudt, så er det også hurtigere, fordi maskinen både kan klippe, feje, brænde og vande.

 

Det er helt fantastisk at vinde og vi havde selvfølgelig håbet på det. Vi er så glade! Vi er også lige på nippet til at finde en leverandør, så vi snart kan få den af sted i produktion”, sagde Oswald Laugesen da de vandt.

 

Ud over en god idé, havde vinderteamet også lavet grundig markedsresearch og præsenterede deres idé for dommerne på overbevisende vis. De fik som præmie overrakt 10.000 kroner af Ejvind N. Jensen fra Nordea Iværksætterfond, og så skal gruppen repræsentere Danmark til Europamesterskabet i Tallin til juli.