Green Tech

DM i Iværksætteri d. 20. - 21. April 2001

Young Enterprise afholdt i ovennævnte dage den nationale konkurrence, hvor danmarks bedste Young-Enterprise-firma skulle kåres. Konkurrencen fandt sted hos Dansk Industri, som også er sponsor for Young Enterprise.

Der var tilmeldt 15 virksomheder, som fredag mødte op til standinterview og senere dommerinterview omkring deres virksomhed, årsberetning og regnskab. Dommerpanelet bestod af erfarne erhvervsfolk, blandt andet Torben Laustsen - koncernkommunikationsdirektør i Nordea og overdommer Nis Kasper Bach fra Finansrådet.

 

Lørdag skulle virksomhedsejerne på scenen til en scenepræsentation foran Erhvervsminister Ole Stavad og koncernchefen for Danfoss Jørgen Mads Clausen, som også er bestyrelsesformand for Young Enterprise. Her skulle de præsentere deres koncept, deres produkt og regnskaber. 

 

Green Tech fra henholdsvis Lollands Handelsgymnasium og Nakskov Tekniske Skole løb med sejren - De havde produceret en ventil til automatisk opfyldning af vandingskasser til f.eks drivhuse, således at man kan tage på ferie uden at bekymre sig om tomaterne nu overlever den lunefulde danske sommer.

 

"Da vores navn blev nævnt var alle de timers arbejde vi har lagt i firmaet det hele værd! Det er svært at beskrive den følelse, man står med lige i de sekunder - det hele var bare så overvældende. Vi havde godt nok håbet på at nå langt, men man tør aldrig rigtigt tro på en 1.plads før man står med trofæet i hånden. Der er ingen tvivl om at vi arbejder på at opnå en god placering i Moskva, men nu får vi at se. En ting er dog sikkert: Vi har fået en oplevelse for livet!"

 

Præmierne til de bedst placerede hold bestod af gave-præmier sponsoreret af Nordeas Opfinderfond. Green Tech vandt 10.000 kr. til udvikling af deres virksomhed.

 

Holdet skal forsvare de rød/hvide farver når den internationale konkurrence går løs i Moskva  fra den 9. - 12. august 2001.