QuPig Toys

Iværksætterpris fra Young Enterprise til en flok fynske iværksættere i firmaet Oupiq Toys

 

De såkaldte 6 "svinedrenge" fra Vestfyns Handelsgymnasium fik fredag overdraget den prestigefyldte titel som danmarksmestre i iværksætteri og innovation, da de vandt den årlige lands- dækkende konkurrence arrangeret af Young Enterprise 2010

 

Med en stærk forretningsplan i deres virksomhed, Qupig Toys, og en vision om at lave legetøj til grise distancerede de omkring 800 konkurrerende virksomheder, og kunne tage hjem over Storebælt med de 10.000 kr. i præmiepenge. 'De kom med et meget simpelt produkt i virkeligheden, men de kommer også med en forretningsplan, en markedsføringsplan og nogle meget gennemtænkte forhold omkring deres virksomhed. De har fordelt opgaverne, de har været meget struktureret og de ved, hvad næste skridt er,' siger overdommer Ole Madsen om de seks drenges projekt.

Qupiq Toys producerer under mottoet 'Så blev det pludselig sjovere at være gris' legetøj til grise for bl.a. at højne dyrenes velfærd.

 

'90,2 pct. af alle grise i Danmark får klippet halen af, og hvis en landmand vil undgå det, så skal han dokumentere, at der ikke opstår halebideri. Det kan være ekstremt svært, men med vores produkter kan vi hjælpe til at stoppe halebideriet. Det sparer landmanden for arbejde, og grisene har det meget bedre med en aktivitet at tage sig til. Selvfølgelig er det fint, at vi spiser grisene, men derfor skal de jo alligevel have det godt,' lyder det fra vinderne, der i alt har fire produkter.


De fire produkter har alle egetræ som grundkomponent, da det over tid ændrer sig med dyrenes leg. Ud over egetræet består deres såkaldte mineralcube af en terning fyldt med magnesium og kalcium. Det slikker grisene stille og roligt af, og netop de mineraler beroliger og giver en mere naturlig adfærd. Foruden at vinde EM er det nu målsætningen for Qupig Toys, at de om to år vil være Danmarks største udbyder af griselegetøj på det danske marked.


Holdet vandt 10.000 kr. i præmie, som skal hjælpe med at starte en manuel produktion op. Præmien blev overrakt af Grevinde Alexandra af Frederiksborg, i samarbejde med Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen. 


QuPig Toys skal repræsentere Danmark ved EM i Italien til juli.