Subreader

App til ordblinde sikrede elever fra Horsens DM i Entreprenørskab

En app som hjælper ordblinde ved at læse underteksterne på tv og film højt. Men den innovative idé vandt fire elever sent onsdag aften Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, og prisen til de idérige elever blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie.

De fire elever bag vinderidéen Subreader fik kamp til sidste pitch, da de dystede mod 46 andre hold til DM i Entreprenørskab – Company Programme. Bag vindergruppen står William Nyby Pedersen, Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm fra Learnmark Horsens, som arbejder sammen med Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Gymnasium i Esbjerg. Sammen håber de, at de med deres app kan styrke ordblinde børn og unge i sociale sammenhænge og samtidig forbedre deres læseevner.

 

"Det er så fedt at vinde! Det var virkelig hård konkurrence og niveauet er virkelig steget i forhold til tidligere konkurrencer, vi har deltaget i. Det har været fedt at arbejde med vores idé, og vi har fået et stort netværk og udviklet nye kompetencer. Og så bliver man ret stolt af at kunne lave noget, som der faktisk er et behov for. Den her pris har bare bekræftet os i det," lød det fra gruppen, da de vandt. Gruppen vandt også kategorien Society & Globalization.

 

Men titlen som Danmarksmestre følger en check på 10.000 kroner, som blev overrakt til de unge opfindere af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie. Gruppen vandt desuden retten til at repræsentere Danmark ved Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som holdes i Schweiz til juli.

 

Du kan læse mere om Subreader på deres hjemmeside her