Atlantic Sea Salt

Færøsk havsalt med variationer af smag sikrede elever fra Færøerne danmarksmesterskabet

Atlantic Sea Salt sikrede sig førstepladsen i Entreprenørskab for ungdomsuddannelserne ved DM d. 23 april 2013

 

Bag vindergruppen står Tórur S. Hansen, Rani K Gærdbo og Herman E. Winter fra Føroya Handilsskúli. Ideen til færøsk havsalt opstod, da de så et program i fjernsynet om saltproduktion og satte spørgsmåltegn ved, hvorfor der ikke fandtes en produktion på færøerne, når nu havvand er så let at få fat på, på Færøerne. Hensigten med ideen er at producere salt på en anderledes måde. 

 

"Vores hensigt er at producere specielt salt på en anderledes måde. I de nordiske lande bliver salt overvejende produceret i saltminer, hvorimod man i sydlige lande plejer at anvende store kar ude i naturen, således at solen kan tørre havvandet i karrene. På Færøerne er dette på grund af klimaet ikke muligt, og derfor agter vi at anvende noget, der minder om en ferskvandsgenerator, der bliver brugt om bord på skibe til at fremstile ferskvand. En ferskvandsgenerator tager havvand ind og varmer det i vakuum. Havvandet fordamper, og resultatet er rent ferskvand. Med vores salt er målet at få folk til at vælge en alternativ og økologisk vare, fordi vores færøske havsalt vil give kunden en interessant og unik oplevelse, der ikke kan fås andre steder. Det der skiller os ud fra andre saltproducenter, er at vi vil lave færøsk havsalt med forskelligartet smag, og på denne måde får kunden en anderledes smagsoplevelse"

 

 

Ud over en god idé, havde vinderteamet også lavet grundig markedsresearch og præsenterede deres idé for dommerne på overbevisende vis. De fik som præmie overrakt 10.000 kroner af Ejvind N. Jensen fra Nordea Iværksætterfond, og så skal gruppen repræsentere Danmark til Europamesterskabet i London til juli.