Delicious Design

Unge iværksættere fra hele landet strømmede i weekenden den 21. - 22. april 2006 til Industriens Hus i København, hvor organisationen Young Enterprise kårede årets danmarksmester i iværksætteri. 

 

Stemningen var spændt i Industriens Hus, da beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen fredag morgen bød unge iværksættere fra hele landet velkommen til danmarksmesterskabet i Iværksætter og Innovation. Eleverne rundt omkring i landet fra handels-, erhvervs- og tekniske skoler har de seneste 10 måneder brugt tid og energi på at få stablet en virksomhed på benene. De har vist evner inde for innovation og nytænkning ved at introducere deres egne unikke produkter og de har vist evnen til at drive en virksomhed ved at udarbejde årsrapporter, strategiplaner, målgruppeundersøgelser og så videre. 

 

Vinderen af konkurrencen blev Delicious Design, som står bag skærebrættet "Delicious Serve". Det var et ganske almindeligt hverdagsproblem, der inspirerede de tre studerende til deres ide. De var trætte af, at det at skære en steg for ofte var både besværligt og grisende, samtidig med at den kraftfulde kødsaft bare forsvandt. De valgte derfor at udvikle et skærebræt, der hælder 3 mm., hvilket får kødsaft til at løbe ned i den ene ende, hvor der så er monteret en lille skål, der opsamler kødsaften. På den måde er der intet svineri og samtidig kan kødsaften let tages fra og for eksempel bruges i sovsen. 

 

Bag virksomheden står Kasper Jensen og Brian Gjerstrup.

 

Holdet blev honoreret med pengepræmier fra dagbladet Børsen og gaver fra Nordea. Samtidig skal de repræsentere Danmark ved europamesterskabet, der afholdes i Interlaken d. 3. - 6. august 2006